sâmbătă, aprilie 27, 2024

Drama unei familii din Turcia: Băiețel bolnav de leucemie, lăsat fără părinți

Un băiat de 11 ani care a fost diagnosticat cu leucemie, după ce părinții au fost închiși  ca urmare a unei represiuni a guvernului din Turcia, conform Turkish Minutes. 

Sabriye și Gökhan Dağdeviren, mama și tatăl lui Hakan Dağdeviren, sunt acuzați de legături cu mișcarea Gülen, un grup inspirat de clericul musulman Fethullah Gülen. 

După ce cuplul Dağdeviren a fost arestat în 2018, Hakan și sora lui Halenur s-au mutat în casa bunicilor. 

Acum câteva săptămâni, Hakan a început să prezinte simptome de boală și a fost dus la un spital, unde a fost diagnosticat cu leucemie. După efectuarea testelor, medicii au descoperit că celulele canceroase  s-au răspândit în ficatul, abdomenul, axilele, zona  inghinală  și gâtul lui Hakan.

Bunicul băiatului condamnat

De asemenea, bunicul băiatului, Ali Dağdeviren, în vârstă de 70 de ani, a fost arestat sub aceleași acuzații și a fost eliberat după ce a fost condamnat la șase ani și 10 luni de închisoare . 

Cazul său este în curs de apel împreună cu cel al fiului său Gökhan, care a fost condamnat la 19 ani de închisoare. Sabriye a fost condamnată la șase ani, 10 luni, iar Curtea Supremă de Apel i-a confirmat condamnarea.

Potrivit unei declarații a ministrului turc de interne Süleyman Soylu în noiembrie, au fost reținute  în total 292.000 de persoane, în timp ce alte 96.000 au fost închise din cauza presupuselor legături cu mișcarea Gülen de la lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org