duminică, aprilie 28, 2024

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Directorul de la Freedom House a vorbit într-un interviu acordat pentru  Financial Times despre  ilegalitățile pe care Turcia le-a făcut, printre care și expulzarea cetățenilor turci din diferite țări care sunt dependente de Ankara pentru finanțare, sprijin politic sau umanitar, citează Stockholm Center For Freedome.

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”

În diferite cazuri, Grupul de lucru al ONU pentru detenția arbitrară (WGAD) a concluzionat că arestarea, detenția și transferul forțat în Turcia a resortisanților turci au fost arbitrare și încalcă normele și standardele internaționale ale drepturilor omului.

„Turcia a făcut predări ilegale din mai multe țări în ultimii șase ani , mai multe decât oricare altă țară din lume. Mesajul este că Turcia își face propriile reguli și își va croi propriul spațiu în funcție de propriile preferințe, indiferent de ceea ce ar putea spune normele sau legile internaționale, la fel ca marile puteri”, remarcă Schenkkan.

Guvernul turc este acuzat că s-a angajat în practica sistematică a răpirilor extrateritoriale sponsorizate de stat și a returnărilor forțate în Turcia, pentru cel puțin 100 de resortisanți turci din mai multe state, inclusiv Afganistan, Albania, Azerbaidjan, Afganistan, Cambodgia, Gabon, Kosovo, Kazahstan, Liban.

Concedieri. Arestări. Tortură

După 15 iulie 2016, când a avut loc tentativă de lovitură de stat eșuată din Turcia.  Aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.

Peste 150.000 de cetățeni turci au fost concediați după puciul eșuat din 2016, majoritatea fiind funcționari publici din sistemul educațional sau juridic.

Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Mai multe rapoarte internaționale indică faptul că incidentele de tortură și de tratamente rele au fost în creștere după lovitura de stat eșuată din 2016, în centrele de detenție turcești.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.