sâmbătă, mai 4, 2024

Premieră în lume: Instanța de judecată înființate în aeroportul din Istanbul

Ministerul Justiției din Turcia a înființat un tribunal la Aeroportul din Istanbul ca parte a reformelor sale judiciare planificate, relatează Gazete Duvar.

Abdülhamit Gül a lăudat această mișcare, spunând că este o premieră în lume.

„Suntem fericiți că unul dintre obiectivele reformei noastre judiciare a fost realizat. Suntem la tribunalul aeroportului din Istanbul în acest moment. Judecătorii și procurorii noștri sunt în serviciu 24/7″. Vom extinde acest serviciu, care este o premieră în lume”, susține Gül, pe contul său de Twitter.

Potrivit unei declarații de pe site-ul aeroportului, ministerul își propune să „prevină detenția, încălcarea și lupta eficientă împotriva infracțiunilor care pot apărea la plecări și intrări în străinătate”.

Tribunalul  va funcționa ca parte a clădire de servicii suplimentare a instanței de judecată Gaziosmanpașa și va desfășura activități judiciare legate de arestare, luare de declarații și infracțiuni la aeroport.Trei procurori și trei membri ai instanței vor fi de serviciu.

Mișcarea a fost ridiculizată pe rețelele de socializare, în principal datorită prezentării acesteia ca parte a reformelor judiciare.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.