sâmbătă, mai 18, 2024

Turcia impune cenzură pe Twitter cu cel mai mare număr de cereri de eliminare de conținut

Turcia impune cenzură pe  Twitter prezentând cel mai mare număr de cereri de eliminare și ordonanțe judecătorești, conform Turkish Minutes.

Țara se află în fruntea listei după ce în 2020, Twitter a primit 6.513 ordonanțe judecătorești și 39.263 de cereri de îndepărtarea conținutului.

De asemenea, Turcia a ajuns la 99.840 de conturi închise prin ordinele judecătorești și alte cereri legale.

În ceea ce privește conturile blocate de Twitter, Turcia a avut din nou cel mai mare număr la nivel global, cu 2.501 de conturi, urmată de Rusia cu 340 și India cu 238.

La cererea Turciei, Twitter a șters 12.135 de postări, aproape jumătate din numărul total de postări interzise de companie.

Propagandă pe Twitter

Ankara, pe lângă eforturile sale de cenzură, încearcă, de asemenea, să difuzeze propagandă de stat folosind Twitter, potrivit unui anunț al companiei în iunie 2020.

Twitter a spus că a eliminat peste 180.000 de conturi legate de operațiunile de influență care răspândesc mesaje favorabile chinezilor, guvernului rus și turc.

„Mai multe conturi false a fost utilizată pentru a amplifica narațiunile politice favorabile Partidului AK (Partidul Justiției și Dezvoltării) și a demonstrat un sprijin puternic pentru președintele Recep Tayyip Erdogan”, se arată în declarația companiei.

Potrivit cercetărilor efectuate de Asociația Libertății de Expresie (İFÖD), până la sfârșitul anului 2019 Turcia a blocat accesul la 408.494 de site-uri web, 130.000 de adrese URL, 10.000 de videoclipuri YouTube și 6.200 de postări pe Facebook.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.