marți, aprilie 30, 2024

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie, informează Hurriyet Daily News.

Doğanay Tolunay de la Universitatea din Istanbul subliniază că țara se află în mijlocul unei schimbări climatice, după ce la începutul acestei luni au înflorit copacii. 

„În mod normal, când temperatura este sub 10 grade, frunzele cad din copaci. Când sunt aproximativ 10 grade, copacii încep să înflorească. Nu este normal să vezi copaci înflorind în decembrie ”,susține specialistul.

Locuitorii Istanbulului au asistat săptămâna trecută la înflorirea copacilor în unele cartiere din raioanele Șișli, Bayrampașa și Beșiktaș.

Potrivit lui Tolunay, unul dintre motivele unor astfel de variații climatice este lipsa împăduririi în care se construiesc tot mai multe clădiri.

„La sfârșitul acestui secol, în Istanbul va fi cu 4 grade mai cald. Temperatura în cartierele din centrul orașului, cum ar fi Taksim, va fi cu 2 grade mai calde „” susține Tolunay.

Specialistul i-a avertizat pe oficiali cu privire la viitoarele probleme agricole din cauza încălzirii globale.

„Vom vedea impactul încălzirii globale asupra sectoarelor economiei, industriei și turismului. Trebuie să luăm măsuri de precauție cu un plan de combatere imediată a acestor probleme ”, explică Tolunay.

Rezervele de apă potabilă din Istanbul au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, măsurând doar 208,79 milioane de metri acoperite, număr care a fost plasat la 310 milioane de metri acoperiți aceeași  anul trecut.

Conform declarației, Ministerul Agriculturii și Silviculturii, Istanbulul poate supraviețui din alimentație cu apă rămasă încă două luni și jumătate dacă nu va ploua.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.