joi, mai 2, 2024

Turcia ar putea începe vaccinarea COVID-19 mai devreme, pe fondul creșterii deceselor

Turcia ar putea începe vaccinul COVID-19 mai devreme, după ce numărul deceselor a atins un nivel record, relatează The National News.

Numărul deceselor ajungând la un record de 203 în ziua de  luni, guvernul ar fi spus că ar putea începe administrarea vaccinului Sinovac Covid-19 din China la sfârșitul lunii.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca a declarat, marți, că analiza pentru acordarea licențelor interne este acum completă.

„Rata de creștere pentru pacienții grav bolnavi este în scădere. Efectul restricțiilor a început să se arate. Sperăm că  îl vom simți mai curând”, a postat Koca pe contul său de Twitter.

50 de milioane de doze de vaccin

Koca a informat că livrările de vaccin Coronavac de la Sinovac vor ajunge după 11 decembrie. Vaccinul, care este supus studiilor din faza a treia   în Turcia și alte țări, va avea nevoie de încă două săptămâni de testare și analiză.

În noiembrie, Turcia a semnat un contract pentru cumpărarea a 50 de milioane de doze de Coronavac, care urmează să fie livrate pe între decembrie și februarie.

Turcia este, de asemenea, în discuții pentru a crește cantitatea de vaccin coronavirus de la Pfizer și BioNTech, de la un milion de doze inițiale.

Turcia a înregistrat, luni, 32.137 de cazuri noi de coronavirus, inclusiv asimptomatici. Timp de patru luni, Ankara a raportat doar cazuri simptomatice zilnice, dar a raportat toate cazurile începând cu 25 noiembrie.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.