duminică, mai 5, 2024

Medicii din Istanbul solicită carantină totală:” Pierdem 200 de oameni în fiecare zi “

Medicii cer o carantină completă completă urgentă de cel puțin două săptămâni pentru a opri răspândirea coronavirusului, conform Ahval News.

Șeful Camerei de Medicină din Istanbul (İTO), doctorul Pınar Saip a făcut declarații vineri, despre situația actuală a Turciei, subliniind că  63 de lucrători în domeniul sănătății au murit în urma infectării cu COVID-19, în noiembrie.

„Pierdem 200 de oameni în fiecare zi din cauza unei boli care pot fi prevenite, ceea ce este tragic. Dacă nu putem rămâne în picioare, această pandemie nu va putea fi gestionată” , a afirmat doctorul.

17 doctori decedați 

Pe 6 decembrie, Asociația Medicală Turcă (TTB) a anunțat că 63 de lucrători din domeniul sănătății au murit din nou de coronavirus (COVID-19) în Turcia în noiembrie 2020.

„Suntem pe moarte. Am pierdut 63 de lucrători din domeniul sănătății, dintre care 17 erau medici, din cauza COVID-19 în noiembrie”, a declarat TTB, pe Twitter.

Mai mult, în urma unei reuniuni a Consiliului consultativ științific al coronavirusului vineri, ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că numărul cazurilor active a crescut.

 „Creșterile din provinciile Istanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraș și Denizli prezintă un risc pentru toată Turcia”, a declarat Koca.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.