duminică, septembrie 8, 2024

Legătura turcilor cu pisicile, surprinsă într-o galerie de artă din Japonia

O fotografă din Japonia a făcut o expoziție de artă cu fotografii ale pisicilor din Turcia, conform Hurriyet Daily News.

Mayu Koga a reflectat asupra interacțiunii poporului turc cu pisicile în fotografiile pe care le-a făcut în timpul vizitei sale de două săptămâni în Istanbul.

Tânăra a împărtășit fotografiile  publicului japonez într-o expoziție organizată cu contribuțiile Institutului turc Yunus Emre – un institut care promovează cultura turcă.

Mayu Koga la expoziția de artă din Japonia.

„Locul pe care îl iubesc cel mai mult în întreaga lume este Istanbulul. Asta pentru că acolo trăiesc o mulțime de pisici. Oamenii sunt prietenoși cu pisica și sunt de ajutor ”, a declarat  artista.

Mayu a spus că a fost impresionată de faptul că oamenii au avut grijă de pisicile care locuiesc afară, lăsând boluri cu apă  pentru ele pe străzi și în afara ferestrelor lor, lucru rar în majoritatea țărilor.

„Am observat că pisicile au o viață fără griji în Istanbul. Ele pot trece libere pe lângă ferestre și se pot întoarce în locurile lor preferate după cum doresc. În plus, pisicile sunt bine hrănite și arată mai dulci, mai drăguțe ”, a adăugat ea.

Mayu a menționat că a vizitat Grecia, Croația, Malta, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Maroc și Taiwan și că interacțiunea dintre pisici și oameni în acele locuri nu poate fi comparabilă cu cea din Turcia.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.