joi, mai 9, 2024

Turcia: Obiceiurile tradiționale de la nunți vor fi adaptate pentru măsurile contra COVID-19

Un membru al Comitetului Științific anti-COVID a avertizat că familiile și cuplurile care urmează să aibă nunți în perioada viitoare trebuie să se adapteze măsurilor contra coronavirus, informează t24.com

Özlü a susținut că obiceiurile tradiționale de nuntă ar trebui abandonate și adaptate măsurile necesare luate contra propagării COVID-19.

„Trebuie să dezvoltăm noi formate. Nunțile deschise pot fi organizate. Municipalitățile pot rezerva anumite locuri pentru acest lucru. Companiile care organizează evenimente de acest tip pot dezvolta noi formate pentru nunți în aer liber”, a îndemnat specialistul.

De asemenea, doctorul Tevfik Özlü a făcut declarații la o emisiune turcească de pe Halk TV, cu  recomandări  pentru cei care urmează să se căsătorească.

„Din punctul în care am ajuns, nu există prea multe șanse de a avea o nuntă în locuri închise fără a păstra distanța socială”, a susținut doctorul.


Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.