marți, aprilie 30, 2024

Turcia introduce aplicația mobilă pentru a urmări călătorii inter-regio

Călătorii inter-regio vor fi urmăriți cu ajutorul unei aplicații mobile, ca măsură pentru a preveni răspândirea COVID-19, a declarat Ministrul turc al Sănătății, citat de Hurriyet Daily.

Într-o conferință de presă pe 20 mai, ministrul Fahrettin Koca a anunțat noua decizie în lupta cu pandemia coronavirus. 

„Nu se știe deocamdată când se va stăvili focarul. Aplicația mobilă a Ministerului Sănătății va fi folosită pentru a urmări călătoriile inter-regionale” a explicat ministrul.

Cetățenii vor folosi codul din aplicație pentru a arăta că nu sunt bolnavi sau că nu poartă virusul, astfel, vor putea urca la bordul avioanelor și trenurilor din Turcia.

De asemenea, ministrul a adăugat că Turcia va porni sezonul turismului de sănătate, iar zborurile charter pot fi aranjate în funcție de cerere.

În plus, Koca a spus că guvernul turc intenționează să testeze și pasagerii veniți din străinătate pe aeroporturi și la granițele terestre.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.