sâmbătă, mai 18, 2024

COVID-19: Turcia a dezvăluit planul pentru turism

Turcia a inițiat un proces parțial de reveneri la normal, după ce s-a înregistat un număr scăzut de infecțații și decese din cauza COVID-19, relatează Daily Sabah.

Conform planului de acțiune, procesul de normalizare a industriei va include diferite măsuri, de la impunerea unor reguli de distanțare socială în locuri aglomerate, până la furnizarea de măști pentru turiști.

Toate detaliile au fost luate în considerare pentru programul de certificare, de la instruirea angajaților hotelului până la reorganizarea bufeturilor, restaurantelor, sălilor de ședințe sau a zonelor de piscină.

Astfel, materiale de dezinfectare vor fi disponibili la fiecare vehicul de transfer, în timp ce scaunele de pe fiecare parte a pasagerului vor fi lăsate goale.

Măsuri pentru hoteluri 

De asemenea, hotelurilor li se va acorda un permis maxim de ocupare de 60%. La intrarea în hoteluri, temperaturile corporale ale turiștilor vor fi verificate, iar liniile care marchează distanțarea socială vor fi utilizate la recepție și hol.

Conducerea hotelului va pune semne de avertizare despre virus în diferite puncte din cadrul instalației și va distribui, de asemenea, broșuri și note informative în diferite limbi. Dezinfectanții vor fi accesibili în diverse părți ale instalațiilor, de la hol până la podele, lifturi și coridoare.

Camerele hotelului trebuie lăsate goale timp de 12 ore

Zonele de ședere din hol, de odihnă sau de așteptare vor fi reproiectate pentru a împiedica oamenii să stea în zonele aglomerate.Astfel, numărul de scaune și scaune va fi redus la minim și se vor face marcajele de distanță sociale necesare.

Încălzitoarele de apă, televizorul și aparatele de aer condiționat din fiecare cameră vor fi dezinfectate după plecarea clienților din hoteluri, iar camerele vor fi lăsate goale timp de 12 ore pentru reîmprospătare și ventilație. În această perioadă, suprafețele cu contact uman dens vor fi dezinfectate în mod regulat.

Personalul hotelului care se ocupă de curățarea camerei va folosi echipamente de protecție personală în timpul lucrului.

Zonele de carantină din hoteluri

Una dintre modificările care vor intra în vigoare în această perioadă, vor fi zonele de carantină create la hoteluri pentru situații de urgență. Oaspeții care prezintă simptome asociate cu  COVID-19, vor fi duși în zona de carantină.

Sistemul de bufet deschis rămâne

Alimentele vor fi prezentate din spatele panourilor de sticlă, iar personalul hotelului va servi mâncarea în timp ce produsele și materialele precum zahăr, sare, condimente, scobitori vor fi oferite în pachete de unică folosință.  De asemenea, ceaiurile ,cafeaua și alte băuturi vor fi servite de angajații hotelului.

Materiale de dezinfectare vor fi așezate și la intrarea în restaurante, în timp ce se vor pune semne de distanțare socială, menținând o distanță minimă de 1,5 metri între mese. 

Zonele de spa vor fi închise

Centrele de fitness și zonele spa vor fi închise în acest sezon. Pentru zona de plajă și piscină, vor fi  marcajele de distanțare socială între sezlonguri. Nivelul de clor din apa piscinei va fi menținut între 1-3 părți pe milion (ppm) în bazinele exterioare și între 1 și 1,5 ppm în bazinele interioare.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.