sâmbătă, mai 4, 2024

Banca Centrală Turcă: COVID-19 afectează firmele și fabricile turcești

Banca Centrală Turcă (CBRT) a raportat că rata de producție a fabricilor a scăzut cu 13,7 la sută față de ultima lună, informează ipa.news

Conform studiului privind tendințele de afaceri, în care au fost examinate 1727 întreprinderi producătoare în aprilie, s-a arătat că producția de bunuri de capital a cunoscut cea mai puternică cădere a industriei.

Sondajul arată că producția bunurilor de investiții a scăzut la 51,4% în aprilie, de la 76,5% din luna trecută, martie 2020.

De asemenea, rata de utilizare a capacității la fabricarea bunurilor de consum a scăzut de la 73,6 la sută la 58,4 la sută, iar producția de bunuri durabile s-a redus de la 72,2 la sută la 51,2 la sută față de luna trecută. 

Comerț electronic pentru IMM-uri

Ministrul turc al comerțului, Ruhsar Pekcan, a declarat că în timpul pandemiei, ministerul va ajuta întreprinderile mici și mijlocii. Pekcan a informat că mai mult de zece site-uri de comerț electronic și furnizori și-au oferit ajutorul.

„Unele site-uri de comerț electronic și-au redus scadența pentru IMM-uri, în timp ce altele și-au redus ratele de comision. Unele dintre aceste site-uri au promis angajări pentru IMM-uri, iar alte pachete speciale pregătite pentru IMM-urile noastre. “ a susținut ministrul.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.