sâmbătă, mai 18, 2024

Covid19: Human Rights Watch critică Turcia pentru că „nu a furnizat apă” în nordul Siriei

Human Rights Watch critică Turcia pentru că „nu a furnizat apă” către nordul Siriei, pe fondul pandemiei de coronavirus, informează Gazete Duvar.

Organizația pentru drepturile omului a declarat, pe 31 martie, că eșecul autorităților turce de a asigura apă în zonele deținute de kurzi în nord-estul Siriei, compromite protejarea comunităților vulnerabile în  pandemia COVID-19. 

Organizația susține că autoritățile turce au întrerupt pompa de apă de mai multe ori de la începutul anului, cea mai recentă întrerupere fiind înregistrată pe 29 martie.

„Autoritățile turce ar trebui să facă imediat tot ce pot pentru a relua furnizarea apei prin stația de pompare a apei din Allouk”, susține HRW.

Turcia și forțele sprijinite de Turcia au preluat controlul stației de apă din Allouk în timpul ofensivei turcești din nordul Siriei, în octombrie 2019. Stația de apă din Allouk, situată în apropierea orașului Ras al-Ain (Serekaniye), servește 460.000 de oameni.

Autoritățile locale și grupurile umanitare din nord-estul Siriei spun că se confruntă cu obstacole imense în instituirea unui plan de pregătire în fața pericolului pandemiei  COVID-19. Nu sunt în măsură să aducă livrări suplimentare în regiune, deoarece granița cu Regiunea Kurdistan din Irak este închisă. 

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.