miercuri, mai 1, 2024

Medicii din Turcia:”Avem nevoie de echipament de protecție, nu de aplauze”

O jurnalistă din Turcia a vorbit cu lucrătorii din domeniul sănătății despre situația din spitatelor turcești în perioada pandemiei de coronavirus, informează bianet.org.

Asistenții medicali și-au împărtășit problemele și îngrijorările în podcast-ul „Lucrătorii din sănătate vorbesc: nu vreau să mor în timp ce vă apăr viața”, ca parte a seriei „Jurnalul Coronavirusului” pregătit de jurnalista Nazan Özcan.

Portalul de știri, bianet.org a adunat o serie din declarațiile lucrătorilor din sistemul de sănătate turcesc.

„Am impresia că sunt aruncat în prima linie într-un război. Cu toții simțim reținere, suntem devastați mental înainte ca numărul de cazuri să nu explodeze încă”.

“Avem nevoie de echipament de protecție, nu aplauze.”

“Ni se oferă o mască de față cu trei straturi, care nu ne protejează de boala infecțioasă. Nu există niciun fel de echipament de protecție. Nici o curățenie corectă nu se face.”

“ Nu există absolut deloc agenți de igienizare pentru mâini. Ne spălăm mâinile doar cu săpun. Cine știe cât ne  proteja asta…”

“Protecția sănătății lucrătorilor din sănătate este importantă din următorul motiv: Când numărul pacienților crește, 30-40% dintre lucrătorii din sănătate se infectează și ei.”

Pe 24 martie, Asociația Medicală Turcă (TTB) a susținut că în urma unui sondaj online bazat pe 1.820 de lucrători medicali aproape 81 de provincii din Turcia, că lucrătorii din domeniul sănătății au avut dificultăți în accesarea echipamentelor și materialelor de protecție personală în timp ce au tratat cazuri suspectate sau confirmate de COVID-19.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.