marți, mai 7, 2024

Turcia limitează exporturile de colonie tradițională pe bază de alcool

Exportul coloniei tradiționale pe bază de alcool va fi supus aprobării prealabile a Ministerului Comerțului, în încercarea de a asigura aprovizionarea internă cu  dezinfectantul pe bază de alcool pe fondul focarului de coronavirus, relatează Duvar English.

Conform portalului oficial al guvernului, începând cu 18 martie, dezinfectanții, alcoolul etilic și peroxidul de hidrogen vor necesita, de asemenea, aprobarea ministerului înainte de export.

Colonia tradițională este un bun dezinfectat, motiv pentru care s-a înregistrat o cerere crescândă din cauza măsurilor de  protecție din  gospodăriile  turcești împotriva coronavirusului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...