vineri, mai 3, 2024

Autoritățile turce întârzie rezultatele testelor pentru COVID19

Un prezentator TV turc a primit rezultatele testului pentru COVID19, doar după ce s-a plâns pe rețelele de socializare, relatează ipa.news

Burak Akkul a aflat că este infectat cu coronavirus, abia lun,i târziu, după ce a postat un video pe Twitter, în care a spus că este ținut în carantină timp de 96 de ore, fără să i se spună dacă a contractat virusul.

Akkul, prezentatorul unui program de călătorie pe canalul Teve2, a comentat că rezultatul testului a fost în cele din urmă dezvăluit de autoritățile medicale ca urmare a apelului său anterior pe social media și cu ajutorul urmăritorilor săi pe Twitter.

“Scopul mesajului de astăzi nu a avut ca scop criticarea sau întristarea nimănui. Am dorit doar să aflu rezultatul testului. Cu ajutorul dvs., rezultatul a fost dezvăluit.”, a  spus Akkul pe contul său de Twitter.

Cazul prezentatorului Tv nu este singular, alți doi oameni au fost puși să aștepte rezultatele testului o perioadă îndelungată de timp. Autoritățile turcești au dezvăluit rezultate, în urma unei campanii de solidaritate de pe rețelele de socializare. Criticii susțin că numărul oficial al cazurilor cu coronavirus se datorează întârzierii rezutatelor de către autoritățile turce.

Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că două persoane au murit în urma infectării cu coronavirus, iar 191 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID19.


„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.