duminică, mai 5, 2024

Turcia: 19 persoane reținute pentru postări legate de coronavirus

19 de persoane au fost reținute în urma postării de pe rețelele de socializare legate de focarul de coronavirus, relatează bianet.org

Direcția generală de securitate pentru combaterea infracțiunilor cibernetice a găsit 91 de suspecți și până în prezent, 19 persoane au fost reținute, a declarat ministerul de interne turc, adăugând că detențiile continuă.

Într-un comunicat emis, luni, ministerului de interne turc a informat că există postări pe rețelele de socializare care sugereau că virusul s-a răspândit pe scară largă în Turcia și că oficialii au luat măsuri insuficiente, argumentând că postările sunt „nefondate” și „provocatoare”.

„19 dintre acești suspecți au fost reținuți și procesul de reținere a altor persoane care au fost identificate continuă”, se arată în comunicat.

Turcia a confirmat primul său caz de Covid-19 pe 11 martie și a confirmat încă 46 de cazuri de atunci. Sosirea cu întârziere sau detectarea virusului în comparație cu vecinii Turciei au dus la zvonuri că guvernul mușamalizeze cazurile.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.