duminică, aprilie 21, 2024

Turcia refuză să ofere ajutor victimei cutremurului din cauza soțului închis

Autoritățile turcești au refuzat să ofere ajutor unei femei a cărei casă a fost distrusă de cutremur, pe motiv că soțul său este închis pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen, a informat Turkish Minute.

Deputatul Ömer Faruk Gergerlioğlu a povestit despre cazul femeii, Ümmü Gülsüm Tamam, din provincie Elazığ, a cărei casă a fost distrusă de cutremurul puternic.

Gergerlioğlu a postat pe contul său de Twitter că femeii nu i s-a acordat asistență socială, în ciuda faptului că ea avea acest drept.

Acoperișul casei lui Ümmü Gülsüm Tamam a fost distrus, iar din lipsa fondurilor a fost nevoită să se mute într-un alt oraș la o distanță de 80 de kilometri. 

După lovitura de stat eșuată, peste 150.000 de persoane au fost concediate prin decrete, în timp ce peste 30.000 de persoane sunt încă în închisoare, iar aproximativ 600.000 de persoane au fost cercetate sub acuzații de terorism.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.