vineri, mai 3, 2024

Turcia:Anchetă parlamentară după dispariția unei tinere

O parlamentară inițiat deschiderea unei anchete parlamentare după ce o tânără a dispărut, a informat ahval.news

Meral Danıș Beștaș, parlamentar al Partidului Democrat (PDD) al Pro-Kurzilor, a inițiat  o anchetă parlamentară cu privire la dispariția studentei, Gülistan Doku.

Beștaș a subliniat că poliția nu l-a anchetat pe iubitul studentei, Zainal Abarakov, care este fratele vitreg al unui ofițer de poliție din provincia estică Tuncel, Turcia,locul unde tânăra studia.

Doku a activat politic în cadrul Universității Munzur din Tunceli, unde a fost vocală pronunțându-se pe diverse probleme, inclusiv prostituția forțată a studenților și amenzile aplicate  studenților care întârziau la cursuri.

Declarațiile familiei

Aygül Doku, sora tinerei dispărute, a declarat că a auzit despre o ceartă între studenă și Abarakov, iubitul ei, cu o zi înainte ca ea să dispară, când Abarakov i-a spus lui Doku că este căsătorit în Rusia.

Documentele poliției indică faptul că Abarakov a bătut-o pe Doku mai târziu în aceeași zi, însă bărbatul nu a fost reținut, deoarece nu există nici o plângere depusă  la poliție.

Daniș Beștaș a declarat că există afirmații conform cărora Doku ar fost forțată să intre într-un autobuz după ce a fost bătută de iubitul ei.

Poliția: Fata ar fi încercat să se sinucidă

Poliția a declarat recent familiei lui Doku că aceasta ar fi încercat să se sinucidă în octombrie, conform înregistrărilor din spital.

„Declarațiile poliției potrivit cărora cazul a fost o sinucidere indică protecția individului numit Zainal și tentativa de acoperire a dispariției fetei”, a spus Danıș Beștaș.



Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.