luni, mai 6, 2024

Bosnia: Profesorul turc arestat pentru a fi extrădat în Turcia, a fost eliberat

Profesorul turc a fost eliberat prin anularea hotărârii judecătorești, după 15 zile de reținere în Centrul de İmigrari, cu propunerea de extradare. 

Fatih Keskin, directorul Colegiului Richmond din oraşul Bihaci, din Bosnia Herțegovina, a fost întâmpinat aseara de colegii săi la Centrul de Imigrări  Lukavica, care este la 10km distanță de capitala Sarajevo.

Profesorul le-a mulțumit elevilor, părinților și colegilor de la Colegiul Richmond pentru sprijinul acordat.   

“Ne vom întâlni la Bihaci”,le-a transmis Keskin, susținătorilor lui.

Fatih Keskin a declarat jurnaliștilor la ieșirea din centru că nu a fost înștiințat asupra acuzațiilor aduse la adresa sa și că cele 15 zile au trecut foarte greu pentru el.

Preşedintele Bosnia-Hertegovinei salută decizia

Eliberarea lui Fatih Keskin l-a bucurat și pe actualul președinte al Bosnia-Herțegovinei.

„ Sunt mulțumit de hotărârea judecătorească. Cât timp se vor respecta legile, Bosnia Herțegovina va exista”, a tranmis Zeljko Komšić, într-un cominicat scris de cabinetul Președinției.

Autoritățile din Bosnia Herțegovina l-au reținut pe 4 decembrie, pe profesor turc cu permis de ședere permanentă în țară pentru al extrăda în Turcia, la cererea lui Erdogan.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.