marți, mai 7, 2024

Pastor ziua, sculptor noaptea: o poveste inspirată din estul Turciei

Un păstor din provincia estică Muș, dinTurcia a atras atenția cu sculpturile pe care le face din lemn, conform Hurriyet Daily News.

Vedat Yalçın a început să sculpteze când desenele sale cu figuri umane de pe stânci au atras atenția și a decis să-și avanseze tehnica.

„Acum patru ani, când păstoream, am văzut o stâncă. Acea stâncă mi-a atras atenția, în timp ce îmi spunea <<Nu sunt o piatră obișnuită>> În acea zi, am luat-o și am început să o  decorez. Apoi, am făcut sculpturi din lemn, roci și o mulțime de materiale ”, a povestit Yalçın.

El a început mai întâi să strângă roci, lemne și materiale reziduale din munții unde își pășune turma de oi și le-a sculptat în forme cu un ciocan și cu o daltă.

„Este ca și cum mi-ar spune unii copaci<< Nu vreau să fiu cenușă>>”, a adăugat el.

Ciobanul talentat a mai spus că lucrările sale le arată tinerilor din jurul său că orice se poate face atâta timp cât cineva dorește să o facă. 

„Privesc stâncile și lemnul dintr-o perspectivă de la care nimeni nu se uită. Le iau pe cele care seamănă cu un chip sau un obiect și încep să lucrez la ele ”, a spus el.

El a adăugat că sătenii au început să fie atenți la lucrările sale, deși s-a confruntat cu unele critici la început.

„Au început să vină să arunce o privire la ceea ce fac în fiecare zi. Pe măsură ce îmi făceam munca, ei înțelegeau ce vreau să fac ”, a spus el.

Yalçın a subliniat că unul dintre visele sale este să își deschidă prima expoziție în satul său, de îndată ce va avea destule sculpturi.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.