vineri, aprilie 26, 2024

Lansare cărții”Fethulah Gulen:O viață în Hizmet” la Târgul de carte Gaudeamus

Autorul american Jon Pahl, alături de Editura Cetatea de Scaun a lansat pentru prima dată în Europa, la Târgul de carte Gaudeamus,  prima biografie autorizată a clericului turc, “Fethulah Gulen: O viață în Hizmet, De ce este important un cleric musulman din Pennsylvania, pentru lume”.

Jon Pahl a venit în România, prima țară din turneul său european, după un studiu lung de nouă ani despre Mișcarea Hizmet și despre experințele proprii, alături de clericul  Fethulah Gulen.

Pahl, pastor și teolog, a povesti despre prima experință a lui alături de Mișcarea Hizmet, în anul 2005, când a fost invitat la o masă de Iftar, alături de comunitatea musulmană din Philadelphia pentru a participa la  un dialog inter-religios.

“Nu știam ce este un iftar, nu știam ce puteam vorbi cu oamenii de acolo, dar am ales să merg”, a spus Pahl.

În 2010, Pahl a început să învățe limba turcă, ceea ce i-a permis să înțeleagă și să studieze Mișcarea Hizmet. Urmând ca după nouă ani să scrie biografia lui Fethulah Gulen, liderul mișcării sub titlul  “Fethulah Gulen: O viață în Hizmet.De ce este important un cleric musulman din Pennsylvania, pentru lume”.

O biografie obiectivă 

Autorul destăinuie faptul că scopul biografiei a fost să ilustreze obiectiv și verosimil viața liderului religios, Fethulah Gulen, dar și evoluția  Mișcării Hizmet, care s-a format în jurul acestuia.

Lansarea cărții autorului american, Jon Pahl la Gaudeamus, cel mai mare târg de carte din România.

“Am vrut ca biografia să fie un studiu obiectiv despre viața lui. Cartea conține informații, pe tot parcursul vieții sale, de când s-a născut până când a devenit liderul spiritual al Mișcării Hizmet“, a declarat Pahl.

4 capitole, despre 4 valori care stau la baza Mișcării Hizmet

Jon Pahl, după nouă ani de studiu a mișcării, a identificat patru valori care sunt împărțite tot în patru capitole ale cărții “Fethulah Gulen: O viață în Hizmet, De ce este important un cleric musulamn din Pennsylvania  pentru lume”.

“ Educație, empatie, toleranța și practicile pașnice spirituale. Mai mult, mișcarea Gulen luptă să rezolve probleme legate de ignorață, sărăcie și violență”.

Aproape 900 de evenimente editoriale şi profesionale se vor desfăşura la standurile expozanţilor în perioada 20-24 noiembrie la Romexpo, la cel mai mare târg de carte, Gaudeamus. 

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.