luni, mai 6, 2024

Suspiciuni referitoare la moartea unei fete. Tatăl ei care căuta adevărul, reținut de poliție

Tatăl fetei care și-a pierdut suspicios viața într-o provincie din Turcia și jurnaliștii care investigau cazul a fost duși la secția de poliție, conform bianet.org

Șaban Vatan, a cărui fiică, în vârstă de 11 ani, Rabia Naz Vatan și-a pierdut în mod suspect viața,într-o situație neelucidată , în provincia nord estică Giresun, a anunțat că poliția a descins acasă la el și l-a dus la o secție de poliție.Era notoriu faptul că tatăl se lupta să elucideze circumstanțele morții fiicei sale.  

„Poliția a venit să mă ia, au venit acasă. Voi fi audiat”, a scris pe contul său de Twitter, tatăl fetei.

De asemenea, jurnaliștii Canan Coșkun și Kazım Kızıl, care s-au aflat la Giresun pentru a investiga cazul, au fost reținuți pe 13 noiembrie.

Mai mult, în după-amiază a aceași zi, un jurnalist de la KHK TV care venise să facă interviuri cu membrii familiei fetei a fost arestată.

În miezul nopții, tatăl a fost eliberat. De asemenea, cei trei jurnaliști au fost eliberați cu restricția de a părăsi țara.

Rabia Naz Vatan a fost găsită rănită în fața casei sale pe 13 aprilie 2018. În timp ce poliția a declarat faptul că deține probe care ar demosntra că fata s-ar fi sinucis, tatăl ei a susținut că a fost ucisă.

Vatan a spus că persoana care a lovit-o pe fiica ei cu mașina  era chiar  nepotul primarului Eynesil, Coșkun Somuncuoğlu. De asemenea, tatăl susține că accidentul a fost mușamalizat de Nurettin Canikli, vice-președinte al partidului de la guvernământ.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.