sâmbătă, mai 4, 2024

Elevii români au obținut o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada Internațională de Chimie

Elevii români care au participat la Olimpiada Internaţională de Chimie 2019 de la Paris au obţinut o medalie de aur şi trei medalii de argint, potrivit unui comunicat de la Ministerul Educaţiei Naţionale.

Medalia de aur a fost obţinută de Mircea Raul Bodrogean, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. 

Olimpicii români premiaţi cu argint sunt Ioana Maria Popa, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional din Iaşi, Ana Florescu Ciobotaru, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Tudor Lile, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad, se arată într-un comunicat transmis de MEN.

Lotul olimpic al României a fost coordonat şi însoţit de acad. Marius Andruh şi Mihaela Matache de la Universitatea din Bucureşti şi Daniela Bogdan de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti. 

La cea de-a 51-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie – IChO, care a avut loc în perioada 21 – 30 iulie la Paris, au fost prezenţi 309 concurenţi din 84 de ţări.

SURSA: https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-23289415-elevii-romani-obtinut-medalie-aur-trei-argint-olimpiada-internationala-chimie.htm

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.