marți, mai 7, 2024

Capcanele unui acord

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat joi că Turcia nu se va retrage din Siria până când poporul sirian nu va organiza alegeri, relatează agenţia Reuters.

”Când poporul sirian va avea alegeri, vom lăsa Siria proprietarilor săi după ce îşi vor ţine alegerile”, a declarat Erdogan în cadrul unui forum la Istanbul.

Erdogan a convenit cu preşedintele rus, Vladimir Putin, să instaureze o zonă demilitarizată între combatanţii rebeli şi cei guvernamentali în nordul Siriei.

Ankara este de asemenea prezentă în regiunea siriană Afrin (nord-vest) şi mai la est, în jurul Jarablus, precizează Reuters.

Luna trecută la Socci, Erdogan şi Preşedintele Putin au fost de acord ca zona demilitarizată să aibă o profunzime de 15-20 km .Erdogan a adăugat încă 12 observaţii ale turcilor pentru acea zonă , Rusia a adăugat 10 observaţii şi Iranul, şase.”Securizarea acestui coridor ar însemna securizarea Idlibului.Noi vom începe prin a ne fortifica posturile noastre de observaţie.”

https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-turkey/turkey-will-not-leave-syria-until-syrian-people-have-an-election-erdogan-says-idUSKCN1ME24Y


 

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.