vineri, mai 3, 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi

O „vânătoare” de cărţi va fi organizată în perioada 3 – 7 octombrie, în cadrul celei de-a şasea ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT).

Potrivit unui comunicat de presă, timp de trei zile ieşenii sunt îndemnaţi să caute cărţile ascunse de bloggeri în oraş, să le citească şi apoi să vină cu ele la FILIT pentru a se întâlni şi cu autorii care le-au scris, prezenţi la festival.

iasi2Iniţiativa „vânătorii” de cărţi scrise de autorii prezenţi la FILIT a debutat în anul 2017 şi s-a bucurat de o primire caldă în rândul comunităţii din Iaşi.

Indicii despre ascunzătorile cărţilor se pot afla urmărind bloggerii înscrişi în campanie: Andreea Ignat, Theodora Istrati, Bianca Ionel, Anda Elena Pintilie, Elena Druţă, Dariana Pintilii, Alexandra Alistar, Maria-Elisa Podaru, Alexandra Haliga, Onisim Pînzariu, Alexandra Ignat, Miruna Copoiu, Irina Nichifiriuc, Ioana Stoian, Anamaria Ghiban, Elena Diana Lupu.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi este un proiect cultural finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi va reuni anul acesta cunoscuţi scriitori din ţară şi din străinătate, în cadrul unor evenimente deschise publicului larg.

filit-iasiPrintre invitaţi se regăsesc Jonathan Franzen (SUA), Jón Kalman Stefánsson (Islanda), Kamila Shamsie (Marea Britanie), Sylvie Germain (Franţa), alături de zeci de scriitori şi poeţi români, precum şi traducători din lumea întreagă. La eveniment vor mai participa şi manageri culturali, editori, jurnalişti din ţară şi din străinătate

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.