duminică, septembrie 8, 2024

PAS susţine că „Dodon şi Plahotniuc au pus la cale reţinerea abuzivă” a celor şase cetăţeni turci, angajaţi ai Liceului Orizont

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de către Maia Sandu, a emis un comunicat de presă prin care susţine că reţinerea celor şase cetăţeni turci care activează la Liceul Orizont s-ar fi făcut l-a comanda lui Igor Dodon şi a lui Vlad Plahotniuc. Potrivit formaţiunii, acest lucru are loc în condiţiile în care „preşedintele autoritar al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, continuă persecuţia adversarilor săi politici în toată lumea”.

„Este inadmisibil că statul Republica Moldova a decis, în schimbul banilor pentru reconstrucţia clădirii preşedintelui şi alte favoruri, să calce în picioare drepturile omului şi libertatea individuală. Este încă o dovadă a colapsului statului de drept în Republica Moldova şi a regimului autoritar, anti-european creat de Plahotniuc şi Dodon”, se arată în comunicatul de presă al PAS.

PAS cere „eliberarea necondiţionată a persoanelor reţinute abuziv”.

„Totodată, solicităm implicarea instituţiilor internaţionale şi a ambasadelor acreditate în acest caz”, se mai menţionează în document.

Amintim că şase angajaţi ai Licerului moldo-turc Orizont, printre care directorul filialei Durleşti, au fost reţinuţi de ofiţerii SIS în dimineaţa de joi, 6 septembrie, şi duşi într-o direcţie necunoscută.

Reprezentanţii SIS au precizat că vor veni mai târziu cu detalii pe acest subiect.


Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.