vineri, mai 3, 2024

MIGRANȚII: O PROBLEMĂ CONTINUĂ PENTRU UE ȘI POLITICA SA

Comisia Europeană a transmis vineri că ameninţările „nu duc nicăieri”, ca răspuns la un ultimatum al unui vicepremier italian, Luigi Di Maio, privind repartizarea migranţilor blocaţi într-un port din Italia, relatează AFP.

„În Europa, ameninţările nu servesc la nimic şi nu duc nicăieri”, a reacţionat un purtător de cuvânt, Alexander Winterstein, în conferinţa de presă zilnică de la Comisia Europeană.”Comentariile puţin constructive nu ajută şi nu ne apropie de o soluţie”, a mai subliniat el.Purtătorul de cuvânt a refuzat totuşi să comenteze direct ameninţările lui Di Maio, preferând să răspund prin observaţii „de natură generală”.

Luigi Di Maio, care este de asemenea liderul Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), a dat un ultimatum până în această vineri Uniunii Europene să găsească o soluţie privind repartizarea spre alte state membre a celor circa 170 de migranţi care sunt în prezenţi blocaţi pe nava Diciotti în portul Catania (Sicilia).

„Aşa cum am explicat în ultimele zile, Comisia a lucrat şi continuă să lucreze intens pentru rezolvarea situaţiei”, a adăugat el.

„Prin urmare, găsirea unei soluţii pentru persoanele aflate la bord este prioritatea noastră. Este un lucru asupra căruia noi ne concentrăm şi, credem noi, ar trebui să se concentreze toată lumea”, a mai declarat Winterstein.

Luigi Di Maio, care este de asemenea liderul Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), a dat un ultimatum până în această vineri Uniunii Europene să găsească o soluţie privind repartizarea spre alte state membre a celor circa 170 de migranţi care sunt în prezenţi blocaţi pe nava Diciotti în portul Catania (Sicilia).

El a ameninţat că va refuza să plătească cele „20 de miliarde de euro” reprezentând contribuţia Italiei la bugetul UE.

Comisia Europeană a reunit înalţi funcţionari din 12 state membre pentru a discuta, informal, despre chestiunea migratorie şi despre găsirea de soluţii pe termen lung.Bruxellesul a acceptat de altfel să coordoneze eforturile pentru găsirea unei soluţii la primirea migranţilor blocaţi pe nave în mai multe ocazii, insistând că statele membre trebuie să-şi asume angajamente.

Comisia Europeană a reunit înalţi funcţionari din 12 state membre pentru a discuta, informal, despre chestiunea migratorie şi despre găsirea de soluţii pe termen lung.

Niciodată un stat membru nu a refuzat să achite contribuţia, obligaţie înscrisă în tratatele UE, a spus Alexandre Winterstein.

Tot vineri, un senator al Partidului Democrat din Italia, aflat în opoziţie, a spus că are informaţii conform cărora migranţii de la bordul navei au intrat în greva foamei, pentru că nu li se permite debarcarea.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.