joi, mai 2, 2024

Şapte copii şi-au pierdut viaţa în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi în largul Turciei

Şapte copii s-au aflat printre cei nouă migranţi care şi-au pierdut viaţa joi după ce ambarcaţiunea pe care se aflau s-a scufundat în Marea Egee, în largul coastei de vest a Turciei, a informat Garda de coastă turcă, relatează dpa şi Reuters.

Celelalte două victime erau femei. Patru migranţi – trei bărbaţi şi un copil – au fost salvaţi după ce barca de cauciuc pe care se aflau s-a scufundat în largul staţiunii Kusadasi, în provincia Aydin.

Doisprezece migranţi erau cetăţeni irakieni şi unul sirian, a precizat Garda de coastă.

Cauza accidentului nu se cunoaşte pentru moment.

Garda de coastă turcă a difuzat imagini cu un elicopter şi bărci de salvare de la locul accidentului. O echipă de scafandri a fost trimisă la faţa locului.

În 2015, Turcia a devenit una din principalele porţi de intrare pentru mai mult de un milion de migranţi care au călătorit pe mare în dorinţa de a ajunge în Uniunea Europeană, mulţi fugind de conflictele şi sărăcia din Orientul Mijlociu şi Africa. Un acord încheiat în 2016 între Turcia şi UE a redus drastic numărul acestora, după ce sute de migranţi au murit încercând să ajungă pe insulele greceşti, în apropierea coastelor Turciei.

În acest an, 54 de migranţi ilegali au murit în largul Turciei, potrivit autorităţilor.


 

 

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.