sâmbătă, mai 4, 2024

Raport parlamentar în Franța: membrii forțelor de securitate ar fi într-o stare de disconfort și descurajare

Poliţia franceză traversează ‘o veritabilă criză’, membrii forţelor de securitate plângându-se de ‘disconfort’, ‘pierderea sensului’ şi ‘descurajare’, relevă un raport parlamentar.

Potrivit senatorilor François Grosdidier şi Michel Boutant, ‘disconfortul general’ al forţelor de securitate internă şi în special al poliţiei naţionale este de aşa natură încât „pune în pericol buna funcţionare a serviciului public de securitate”.

În opinia senatorilor, criza este rezultatul mai multor factori. Pe primul loc, expunerea tot mai mare la violenţă al cărei punct culminant a fost asasinatul revendicat de organizaţia jihadistă Statul Islamic asupra a două funcţionare ale poliţiei la 13 iunie 2016 la domiciliul lor în regiunea pariziană.

 Se evocă un ”sindrom Magnanville ”  reiterat de repetarea manifestărilor violente și atacarea polițiștilor cu cokteiluri  Molotov la  Viry-Châtillon (Essonne).
Se evocă un ”sindrom Magnanville ” reiterat de repetarea manifestărilor violente și atacarea polițiștilor cu cokteiluri Molotov la Viry-Châtillon (Essonne).

Misiunea de anchetă susţine că „presiunea operaţională constantă” generată de ameninţarea teroristă, mobilizările sociale sau criza migratorie au dus împreună la „o înmulţire a situaţiilor de epuizare profesională”.

Raportul evidenţiază de asemenea „sentimentul de degradare” care se alimentează din „marile lipsuri materiale” ale diferitelor servicii, în special parcul auto ‘învechit’ şi parcul imobiliar ‘în situaţie critică’.

Constituită după un val de sinucideri care a îndoliat forţele de securitate în toamna lui 2017, comisia de anchetă parlamentară îndeamnă la „o reflecţie energică” şi la „reforme profunde” care să permită „repunerea pe şine a instituţiei”.

Comisia formulează o serie de 32 de propuneri care vizează, la grămadă, o mai bună asumare a riscurilor psiho-sociale, îmbunătăţirea gestionării resurselor umane, o instruire şi un management mai apropiate de bază, elaborarea unei cărţi albe a securităţii interne, apoi adoptarea de legi de programare sau generalizarea introducerii de camere pietonale Senatorii constată o stare de « malaise général »   (un rău general) al forțelor de securitate interioară care ar fi rodul conjugării unor factori  , cu expunerea crescândă la violență care ajunge la paroxism în condițiile unui asasinat revendicat de organizațiile djihadiste ale Statului islamic .Asasinatul a fost comis asupra a doi funcționari ai Poliției Naționale pe 13 iunie 2016 la domiciliul acestora.

Referitor la acest lucru se evocă un ”sindrom Magnanville ”  reiterat de repetarea manifestărilor violente și atacarea polițiștilor cu cokteiluri  Molotov la  Viry-Châtillon (Essonne).

Raportul arată cu degentul starea de sărăcire materiala a serviciilor, parcul auto vetust,  și cel imobiliar aflat în situație critică. Raportul apreciaza ca planurile imobiliare ale ministrului

Gérard Collomb  ar fi total insuficiente și clar inferioare  celor necesare .

https://www.20minutes.fr/france/2300623-20180703-forces-ordre-rapport-vitriol-pointe-demotivation-troupes

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.