sâmbătă, mai 4, 2024

Manager de țară la Banca Mondială, despre situația economică a României

România este o ţară care în medie se descurcă bine, însă discrepanţele regionale şi sociale nu s-au vindecat, iar acesta se datorează faptului că sectorul public nu poate implementa politici cu care să le ofere oportunităţi tuturor locuitorilor, a declarat, vineri, Tatiana Proskuryakova, manager de ţară pentru România şi Ungaria al Băncii Mondiale, la o conferinţă organizată de instituţie.

„România este o ţară care în medie se descurcă bine, însă discrepanţele regionale şi sociale nu s-au vindecat. În medie România are o creştere puternică însă nu toată lumea beneficiază de pe urma acestor creşteri şi de fapt aceasta încearcă să rezolve strategia. Motivul pentru care aceste diviziuni continuă să existe în România şi nu dispar, după părerea noastră, este legat de slăbiciunile cadrului instituţional. Faptul că sectorul public nu poate implementa politici cu care să le ofere oportunităţi tuturor locuitorilor”, a spus Tatiana Proskuryakova.

Potrivit sursei citate, România are a doua cea mai rapidă creştere economică din Europa, dar care nu s-a tradus în reducerea sărăciei.

Tatiana Proskuryakova susţine că noua strategie de ţară a fost pregătită în consultare cu Guvernul, iar obiectivul general al acesteia este consolidarea instituţiilor.

Întrebată despre stadiul implementării proiectului RAMP – Revenue Administration Modernization Project, aceasta a menţionat că a avut mai multe discuţii cu autorităţile şi că nu s-a ajuns încă la o decizie finală

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.