vineri, mai 3, 2024

Ozil și Gundogan, implicați într-un scandal chiar înaintea Mondialului: „S-au lăsat manipulați. Au greșit și vom discuta cu ei”

Și președintele, și managerul federației germane i-au criticat pe internaționalii cu origine turce, Mesut Ozil (29 de ani) și Ilkay Gundogan (27 de ani), care i-au făcut cadou lui Erdoğan tricourile echipelor de club: „Noi apărăm niște valori pe care Erdoğan nu le respectă”.

Mesut Özil și Ilkay Gündoğan au rădăcini turce, dar ambii s-au născut la Gelsenkirchen și joacă pentru naționala Germaniei. Duminică, știind că Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, se află la Londra, cei doi s-au grăbit să-l întâlnească.

I-au făcut cadou tricourile cu dedicație ale echipelor de club, Arsenal și Man. City, fotografiindu-se cu cel considerat un dictator de presa mondială. Poze postate imediat pe rețelele de socializare de AKP, partidul aflat la putere în țara Semilunii. Le-a fost alături Cenk Tosun, atacantul turc de la Everton.

„NU-ȘI DAU SEAMA CE SIMBOLIZEAZĂ ACESTE IMAGINI”

Gestul lui Özil și Gündoğan au provocat iritare la federația germană. „Noi respectăm situația specială a jucătorilor noștri cu alte origini, dar apărăm niște valori pe care Erdoğan nu le respectă„, a declarat Reinhard Grindel, președintele DFB. „Nu e bine că internaționalii s-au lăsat manipulați pentru a-i face campanie electorală. Și nu ajută eforturile de integrare ale federației”.

Managerul DFB, Oliver Bierhoff, campion european cu Mannschaftul în 1996, le-a spus jurnaliștilor: „Nu am nicio îndoială asupra implicării lui Mesut și Ilkay la națională și de cât de mult se identifică ei cu valorile noastre. Nu-și dau seama însă ce simbolizează aceste imagini. Au greșit și vom discuta cu ei„.

32486465 10211242875452468 3666945182135222272 n

PROTEST LA LONDRA: „TERORIST”

Dacă în Turcia, protestatarii sunt rapid reduși la tăcere cu bastoanele și tunurile de apă ale poliției, Recep Tayyip Erdoğan nu a putut face nimic la Londra. În timpul discursului pe care l-a ținut la Chatham House în fața studenților turci din capitala Angliei, sute de oameni s-au adunat afară pentru a scanda împotriva lui și a arăta pancarte pe care scria ”Terorist”. Erdoğan conduce Turcia cu mână de fier din 2003, ca premier și președinte.

http://www.gsp.ro/international/cm-2018/foto-ozil-si-gundogan-implicati-intr-un-scandal-chiar-inaintea-mondialului-s-au-lasat-manipulati-au-gresit-si-vom-discuta-cu-ei-539552.html

 

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.