duminică, septembrie 8, 2024

MITING LA SARAJEVO. ERDOGAN PREGĂTEȘTE ALEGERILE, DIN STRĂINĂTATE…

Preşedintele turc Tayyip Erdogan va vorbi în faţa susținătorilor politici în capitala bosniacă înaintea alegerilor din 24 iunie în Turcia, a anunţat luni ambasadorul Turciei în Bosnia, informează Reuters.

Unele media turce au anunţat în ultimele săptămâni că Erdogan va ţine un miting la Sarajevo înaintea alegerilor.

Unele ţări occidentale au interzis politicienilor turci desfăşurarea de campanii pe teritoriul lor. Erdogan a declarat că partidul său va ţine un miting electoral într-o ţară europeană şi weekendul trecut a anunțat că ar fi la Sarajevo.

Ambasadorul Haldun Koc a declarat agenţiei de presă locale Fena că Erdogan ar veni într-o vizită de lucru planificată la început pentru luna iunie, dar apoi mutată pe 20 mai din cauza alegerilor anticipate.

„Considerăm această vizită ca o vizită de lucru ce trebuie să se concentreze pe teme precum economia, comerţul, investiţiile şi continuarea cooperării între cele două ţări”, a declarat Koc pentru Fena.

Erdogan a convocat alegeri anticipate parlamentare şi prezidenţiale pentru ca Turcia să poată trece repede la o preşedinţie cu extinse puteri executive, aprobată la limită prin referendum anul trecut.

Înainte de acest vot, ţări printre care Olanda şi Germania, ambele cu comunităţi turceşti semnificative, i-au împiedicat pe oficialii turci să participe la campanie acolo citând preocupări legate de securitate.

Oficialităţi din Austria şi Germania au declarat luna trecută că vor interzice campaniile electorale ale politicienilor străini în ţările lor respective.

Koc a anunţat că Erdogan va participa la convenţia Uniunii Democraţilor Turci Europeni (UETD), ONG-ul care i-a invitat pe oficialii turci să vorbească înainte de referendumul de anul trecut, dar a fost împiedicată de autorităţile de acolo.

Evenimentul va avea loc într-o sală olimpică reconstruită unde pot participa până la 20.000 de persoane, a declarat UETD pe site-ul său. Oficialii bosniaci au afirmat luni că nu ştiau despre vizita lui Erdogan.


 

 

 

 

 

 

 

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.