sâmbătă, mai 4, 2024

Timişoara: Orchestra şi corul Forţelor Terestre Americane staţionate în Europa

Orchestra şi corul Forţelor Terestre Americane staţionate în Europa susţin, luni seară, la Filarmonica Banatul din Timişoara, un recital cameral ce include piese celebre compuse de Aaron Copland, Bartok Bela şi Leonard Berstein.

Orchestra şi corul Armatei SUA staţionate în Europa sunt comandate de locotenent colonel Dwayne Milburn, ofiţer executiv este căpitan Taylor Criswell, dirijor asociat, Chief Warrant Officer, Richard Chapman, iar Band Sergeant Major este Jesse Hughes. Vor fi prezentate piese celebre compuse de Aaron Copland, Bartok Bela şi Leonard Berstein, informează un comunicat al Filarmonicii Banatul transmis AGERPRES.

Orchestra este staţionată în Sembach, Germania, a fost înfiinţată în 1940 şi are în componenţă 65 de grupuri de concert şi fanfară, 35 de grupuri pentru muzica de ceremonie, grupurile de jazz USAREUR Standard, trupa de muzica dixie Rhine River Ramblers, trupa de rock modern The Musik Brigade şi ansambluri de muzică de cameră, transmit organizatorii.

Alături de Corul Soldaţilor USAREUR, Orchestra este în prezent a treia organizaţie muzicală ca mărime a Armatei SUA, iar membrii săi au statutul de ambasadori muzicali ai armatei americane în Europa. Ei sunt muzicieni profesionişti, absolvenţi ai unor universităţi şi conservatoare de muzică prestigioase din Statele Unite, selectaţi în orchestră prin concurs.

Corul Soldaţilor USAREUR, sub comanda căpitanului Aaron Morris, a fost înfiinţat în 1963 pentru a ridica moralul trupelor americane prin reprezentaţii muzicale. Spre deosebire de colegii lor din orchestra USAREUR, membrii Corului Soldaţilor nu trebuie să fie muzicieni profesionişti, iar selecţia se face prin audiţii foarte competitive la care participă soldaţi din toate structurile Armatei SUA.

The USAREUR Band & Chorus au mai mult de 200 de misiuni muzicale anual, în cadrul unor turnee în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.