vineri, mai 17, 2024

O numire simbolică: ambasador al tineretului pentru Commonwealth, Prinţul Harry

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a numit pe prinţul Harry ambasador al tineretului pentru Commonwealth, rol în care va avea posibilitatea să-i încurajeze pe tinerii din majoritatea fostelor colonii britanice să facă faţă provocărilor cu care se confruntă generaţia lor, relatează Reuters.

Acest anunţ coincide cu începerea unui summit al şefilor de stat din Commonwealth care va avea loc în această săptămână la Londra şi care va încerca să impulsioneze Comunitatea Naţiunilor într-un moment în care Marea Britanie negociază ieşirea sa din Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat difuzat de Palatul Buckingham, peste 60% din populaţia Commonwealth-ului de 2,4 miliarde de locuitori are vârsta sub 30 de ani.

BELGAIMAGE-129719493-700x430_1512027973‘Prinţul Harry va lucra pentru a crea legături între tineri şi lideri ai tinerilor din Commonwealth şi pentru a-şi încuraja să folosească platforme ale Commonwealth pentru a aborda probleme sociale, economice şi de mediu ale generaţiei lor’.

Prinţul i este al cincilea la succesiunea la tron, şi-a intensificat activităţile publice şi se află în prim-planul unei acţiuni de schimbare a imaginii monarhiei drept modernă şi relevantă. El se va căsători cu actriţa americană Meghan Markle la 19 mai.Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord este şeful Commonwealth-ului, dar au apărut întrebări dacă fiul acesteia, prinţul Charles, ar trebui să îi succeadă la putere.

„Regina este în mod clar personal foarte angajată faţă de Commonwealth, dar după ea, poate că e timpul să se spună ‘bine de fapt, Commonwealth-ul ar trebui să decidă cine este preşedintele său pe baza principiului rotaţiei’, a declarat duminică pentru BBC Jeremy Corbyn, liderul Partidul Laburist (de opoziţie).

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.