miercuri, mai 8, 2024

Victoria formațiunii premierului Viktor Orban. Ungaria votează pentru euroscepticism și împotriva migranţilor

Liderii formaţiunilor de dreapta şi eurosceptice jubilau luni după victoria electorală a premierului Viktor Orban, probabil adversarul cel mai eurosceptic al imigraţie . Biroul Naţional Electoral din Ungaria a confirmat luni că, după numărarea a 98% din voturi, Fidesz a câştigat scrutinul legislativ cu 48,9% din sufragii .

Lideri de dreapta din Franţa, Italia, Olanda, Austria şi Germania l-au felicitat pe Orban, care va guverna Ungaria pentru al treilea mandat consecutiv. „Ungaria a votat cu inima şi cu mintea, ignorând ameninţările Bruxellesului şi miliardele lui Soros. Mult noroc, preşedinte (şef al guvernului – n.r.) Orban, sper să ne întâlnim curând, eu în calitate de premier al Italiei”, a scris tot pe Twitter şeful partidului Liga (extrema dreaptă) din Italia, Matteo Salvini. Populistul de dreapta Geert Wilders, şeful Partidului Libertăţii din Olanda, a calificat rezultatul votului din Ungaria drept „excelent” şi „binemeritat”. Ministrul de interne german Horst Seehofer, un alt opozant ferm al imigraţiei, l-a felicitat la rândul său pe Orban pentru victorie. Când vine vorba să câştigi încrederea poporului „nu există confirmare mai importantă decât victoria la urne”, a spus Seehofer. Liderul Partidului Libertăţii din Austria (extrema dreaptă), vicecancelarul Heinz-Christian Strache, nu a reacţionat la rezultatele alegerilor din Ungaria. În schimb, liderul din Parlamentul European al acestei formaţiuni, Harald Vilimsky, s-a arătat entuziast cu privire la victoria lui Orban. „Grozav! Felicitări din toată inima”, a scris el pe contul său de Facebook. Nigel Farage. „Viktor Orban este cel mai puternic lider din Europa şi cel mai mare coşmar al Uniunii Europene”, a scris tot pe Facebook Farage, principalul avocat al Brexitului.

foto 2 victorie neta

Victoria lui Orban a fost salutată şi de formaţiunea belgiană Vlaams Belang (partid eurosceptic flamand), care a insistat că „şi Flandra are nevoie de o politică de imigraţie decentă”.

Şi Partidul Popular European (PPE), din care Fidesz face parte, l-a felicitat pe Orban. Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, şi-a exprimat speranţa că „va continua să lucreze (cu Orban) pentru găsirea de soluţii comune pentru provocările europene”.


 

 

 

 

 

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.