joi, noiembrie 21, 2024

VIITORUL REFUGIAŢILOR ŞI MIGRANŢILOR ÎN UE

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat speranţa că Uniunea Europeană se va dota până în luna iunie cu un sistem comun permanent de azil, incluzând un mecanism permanent de redistribuire a refugiaţilor, şi a anunţat că acest subiect va fi discutat la summitul UE de săptămâna viitoare.

Angela Merkel l-a primit vineri, la Berlin, pe premierul suedez Stefan Lofven, acesta fiind primul înalt oficial străin care vizitează Germania după ce politiciana conservatoare a obţinut al patrulea mandat de cancelar. În cadrul întrevederii a fost abordată, printre altele, chestiunea redistribuirii echitabile a refugiaţilor în statele membre ale UE.

2
Merkel şi Lofven au atenţionat că blocul comunitar european va trebui să dea dovadă de solidaritate în cazul deciziei preşedintelui american Donald Trump de a impune tarife la importurile americane de oţel şi aluminiu.

Germania şi Suedia au acceptat aproximativ 500.000, respectiv 160.000 de solicitanţi de azil în 2015 – mai mult decât orice alte ţări membre ale UE la apogeul crizei refugiaţilor.Suedia, cu  o populaţie de 10,1 milioane de persoane, a înregistrat cel mai mare număr de refugiaţi pe cap de locuitor dintre ţările UE.

http://www.government.se/articles/2017/02/innovation-digitalisation-and-asylum-cooperation-on-the-agenda-as-lofven-meets-merkel/

Turcia, prinsă între Orient și Occident. În NATO, dar și parteneră în blocul BRICS, cu China și Rusia?

Turcia, membră NATO, a primit statutul de țară parteneră de către grupul de națiuni BRICS, din care face parte China și Rusia, conform presei turcești.

X, platforma cheie de informarea din Turcia, pierde clienți după alegerile din SUA. Acuzații de dezinformare

„Am dorit să informăm cititorii că nu vom mai posta de pe niciun cont editorial oficial al Guardian pe site-ul de socializare X”, se arată în anunţul publicaţiei britanice, care are mai mult de 80 de conturi pe X, cu aproximativ 27 de milioane de urmăritori.