joi, noiembrie 21, 2024

Comisia Europeană avertizează 7 ţări pentru măsurile lor fiscale controversate

Comisia Europeană va nominaliza miercuri şapte ţări pentru măsuri fiscale care afectează echitatea pieţei unice, a anunţat marţi comisarul european Pierre Moscovici. „Pentru prima oară, Comisia insistă asupra problemei planificării fiscale agresive în cele şapte ţări: Belgia, Cipru, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Malta şi Olanda”, a declarat oficialul european răspunzător de problemele economice şi financiare, fiscalitate şi vămi. „Aceste practici dăunează echităţii, împiedică o concurenţă loială pe piaţa internă şi măresc povara contribuabililor europeni”, a precizat Moscovici. El a insistat că rapoartele care vor fi publicate „se bazează pe examinarea aprofundată a regulilor fiscale şi pe indicatorii economici relevanţi” din ţările vizate.

„Pentru prima oară, Comisia insistă asupra problemei planificării fiscale agresive în cele şapte ţări: Belgia, Cipru, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Malta şi Olanda”,

„Dacă am recunoaşte măsurile luate recent de unele din aceste state membre pentru adaptarea modelului lor fiscal, evident că rămân multe de făcut”. „Trebuie să acţionăm pentru ca o fiscalitate echitabilă să devină regula fără excepţii”, a mai spus comisarul european. Potrivit Comisiei Europene, evaziunea fiscală în Uniunea Europeană duce la nerealizarea unor venituri între 50 şi 70 de miliarde de euro anual. Comisia anchetează acordurile fiscale încheiate de unele state cu concerne multinaţionale, iar unele ţări au fost deja condamnate la recuperarea „avantajelor fiscale necuvenite” pe care le-au acordat. AFP reaminteşte ca exemplu Irlanda, căreia i s-a cerut în august 2016 să recupereze 13 miliarde de euro de la Apple.

FOTO : „Trebuie să acţionăm pentru ca o fiscalitate echitabilă să devină regula fără excepţii”,a declarat Comisarul european Pierre Moscovici, citat de AFP.

X, platforma cheie de informarea din Turcia, pierde clienți după alegerile din SUA. Acuzații de dezinformare

„Am dorit să informăm cititorii că nu vom mai posta de pe niciun cont editorial oficial al Guardian pe site-ul de socializare X”, se arată în anunţul publicaţiei britanice, care are mai mult de 80 de conturi pe X, cu aproximativ 27 de milioane de urmăritori.

Turcia, prinsă între Orient și Occident. În NATO, dar și parteneră în blocul BRICS, cu China și Rusia?

Turcia, membră NATO, a primit statutul de țară parteneră de către grupul de națiuni BRICS, din care face parte China și Rusia, conform presei turcești.