luni, mai 6, 2024

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului denunţă „abatoarele de fiinţe umane”

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, a denunţat luni ”abatoarele de fiinţe umane” din Siria, Republica Democrată Congo, Burundi, Yemen şi Myanmar, relatează AFP.

Aceste conflicte „au devenit unele dintre cele prolifice abatoare umane din epoca recentă, deoarece nu am acţionat suficient (…) pentru a împiedica aceste orori”, a spus Zeid Ra’ad Al Hussein în faţa Consiliului ONU pentru drepturile omului, reunit la Geneva.

2
Nu s-a acţionat suficient, pentru ca aceste orori să fi împiedicate! reclamă Înaltul Comisar UN („Pas agi suffisamment pour empêcher ces horreurs”. ) Conseil des Droits de l’Homme sa- reunit la Geneva

El i-a acuzat apoi pe cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU că sunt „responsabili de continuarea atâtor suferinţe”.

„Atât timp cât se vor folosi de dreptul de veto pentru a bloca orice acţiune unitară (…) care ar putea reduce suferinţele extreme ale unor populaţii nevinovate, atunci ei – membrii permanenţi – trebuie să răspundă în faţa victimelor”, a afirmat el.

Spunând că Franţa şi Marea Britanie folosesc extrem de puţin acest drept, Zeid Ra’ad Al Hussein a făcut apel la China, Rusia şi SUA „să li se alăture şi să pună capăt folosirii dăunătoare a dreptului de veto”

http://www.europe1.fr/international/le-chef-des-droits-de-lhomme-a-lonu-denonce-des-abattoirs-en-syrie-et-dans-dautres-conflits-3584963

 

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.