luni, aprilie 29, 2024

‘Observatorul Român de Sănătate’evaluează pozitiv spitalele din administrarea municipalităţii Bucureşti

Spitalele din administrarea Municipalităţii se află în topul celor mai apreciate unităţi medicale din România din punctul de vedere al transparenţei, serviciilor medicale sau curăţeniei, informează un comunicat al Primăriei Generale a Capitalei.
„Potrivit organizaţiei non-guvernamentale ‘Observatorul Român de Sănătate’, care a analizat nu mai puţin de 122.426 chestionare de satisfacţie completate de pacienţii români la externare (în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2018), spitalele aflate în administrarea Municipalităţii, prin ASSMB, sunt prezente în Top 10 cele mai bune spitale din punctul de vedere al transparenţei, serviciilor medicale sau curăţeniei din România”..

foto 2 ion stoiaConcret, în ceea ce priveşte transparenţa, în top sunt prezente Spitalul Clinic Colţea şi Spitalul Clinic Victor Babeş, iar în topul serviciilor medicale oferite în spitalele din România se află Centrul Clinic de Boli Reumatismale ”Dr. Ion Stoia” (menţionat şi în topul unităţilor sanitare în funcţie de procentul de pacienţi mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de curăţenia din spitale, alături de Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”, care ocupă un onorant loc II), Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Panait Sârbu” Bucureşti şi Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”.

„Am aflat cu satisfacţie că în topul celor mai apreciate spitale din România sunt prezente şi unităţi sanitare aflate în administrarea Municipalităţii, ceea ce înseamnă că eforturile noastre dau roade. Încă de la preluarea mandatului meu am acordat o atenţie deosebită acestui domeniu, iar anul acesta ne propunem chiar mai mult: acordarea unui buget record spitalelor, de 111 milioane de euro, aproape dublu faţă de anii anteriori, suma destinată modernizării, extinderii, dotării sau reabilitării tuturor spitalelor aflate în administrare, precum şi campaniilor de informare şi educare pentru sănătate a populaţiei. Este important de menţionat că am abordat acest domeniu pe mai multe paliere: investiţii în unităţile medicale actuale, construirea de spitale noi, la standarde europene, precum şi crearea unor condiţii moderne pentru medicii tineri, astfel încât să se poată specializa şi să poată profesa în Bucureşti, în condiţii similare cu cele din Uniunea Europeană. Astfel, anul acesta vom achiziţiona şi aproximativ 300 de locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale”, a subliniat, în context, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

În bugetul de anul acesta s-au alocat sume importante modernizării unităţilor sanitare: finalizarea spitalelor Foişor şi Spitalul Clinic de copii Victor Gomoiu, modernizarea corpului principal al Spitalului Clinic Victor Babeş, construcţia unei clădiri noi pentru chirurgie şi neonatologie la Spitalul Clinic Cantacuzino, extinderea Spitalului Clinic Malaxa, modernizarea a trei pavilioane la Spitalul Clinic Obregia, precum şi construirea unui bazin pentru recuperare neuromotorie la Spitalul Sf. Luca.

Mai mult decât atât, în prezent, o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, ASSMB şi UMF desfăşoară acţiuni de identificare a unor imobile, care vor fi echipate şi dotate la standarde europene, unde să fie relocat Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, sediul din Calea Plevnei urmând să fie consolidat, arată PMB.

Potrivit sursei citate, nu mai puţin de 42 de milioane de euro sunt destinaţi pentru dotarea spitalelor cu echipamente şi aparatură medicală, la care se adaugă sumele necesare întocmirii unor studii de fezabilitate în vederea construirii a trei noi spitale, cu un total de peste 2.000 de paturi – Spitalul Metropolitan şi încă două unităţi sanitare în sectoarele 3 şi 6.

Observatorul Român de Sănătate este o organizaţie non-guvernamentală a cărei misiune este aceea de a contribui la îmbunătăţirea serviciilor de sănătate din România.


 

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.