vineri, mai 3, 2024

Proteste ale kurzilor împotriva ofensivei turceşti în teritoriu sirian

Mii de oameni au protestat duminică în enclava kurdă Afrin, în nord-vestul Siriei, pentru a denunţa „masacrele” comise de Turcia, care din 20 ianuarie desfăşoară o operaţiune militară în acest teritoriu sirian împotriva miliţiilor kurde, informează EFE.

Se înmulţesc manifestaţiile din Europa Occidentală împotriva ofensivei turceşti

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), manifestanţii au denunţat moartea civililor, bombardamentele efectuate de avioane turce şi atacurile cu rachete şi obuze asupra Afrin, unde situaţia umanitară s-a deteriorat din cauza asediului aproape total asupra enclavei.

Manifestaţie la Toulouse împotriva ofensivei turceşti împotriva kurzilor

OSDO a relatat că manifestanţii au condamnat şi tăcerea comunităţii internaţionale în faţa ofensivei trupelor turce, susţinute de facţiuni rebele siriene, împotriva principalei miliţii care operează în regiune, Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG).

protest

În Germania , şi în Franţa , la Bordeaux şi Toulpuse, au avut loc manifestaţii ale kurzilor, de condamnare a ofensivei turceşti în provincia Siriei, Afrin.

https://www.youtube.com/watch?v=ZVDjoWUll9M

https://rue89bordeaux.com/2018/02/contre-loffensive-turque-a-afrin-kurdes-a-bordeaux-ne-desarment/

http://www.liberation.fr/planete/2018/01/27/allemagne-manifestation-kurde-contre-l-offensive-turque-en-syrie_1625593

https://www.youtube.com/watch?v=h8kWK05_9GY

 

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.