sâmbătă, septembrie 7, 2024

Eforturi pentru sănătate: Bani pentru locuințe destinate medicilor

Suma de 15 milioane de euro a fost alocată în acest an pentru achiziționarea a aproximativ 300 de locuințe de serviciu pentru cadrele medicale, a afirmat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul general s-a întâlnit vineri cu managerii a 17 spitale aflate în administrarea Municipalității, care au luat concursul pe post.

”Ca o confirmare a faptului că domeniul Sănătății este prioritar pentru Municipalitate şi pentru că ne dorim să avem în București, alături de noi, şi medicii tineri care îşi doresc să lucreze şi să se perfecționeze în Capitală, am alocat anul acesta în buget 15 milioane de euro pentru achiziționarea a aproximativ 300 de locuințe de serviciu pentru cadrele medicale. Alte sume importante au fost alocate pentru demararea proiectelor de construcție a Spitalului Metropolitan, precum şi a altor două spitale în sectoarele 3 şi 6, zone deficitare în București în acest sens”, a declarat Firea, potrivit unui comunicat al PMB.

”Am reuşit deblocarea lucrărilor la două spitale importante, Victor Gomoiu şi Spitalul Foişor, care de altfel a şi fost finalizat, iar anul acesta ne dorim o continuare a proiectelor de modernizare a unităţilor medicale”, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul general i-a felicitat pe cei 17 manageri pentru rezultatele obținute la concurs şi le-a spus că domeniul Sănătății reprezintă pentru Municipalitate o prioritate „clară”.

„Doresc să vă asigur încă o dată că domeniul Sănătății reprezintă pentru Municipalitate o prioritate clară, fapt care se reflectă de altfel şi în bugetul pe care l-am alocat anul acesta: 111 milioane de euro. Comparativ cu bugetul anilor precedenți 2016 şi 2017, (în care bugetul a fost de aproximativ 44 de milioane de euro şi respectiv 53,4 milioane euro), bugetul anului 2018 este aproape dublu. Ne dorim astfel să ştiţi că aveţi tot sprijinul nostru, astfel încât să puteţi lucra în unități medicale moderne, la standarde europene. După cum bine ştiţi, până acum, am reuşit deblocarea lucrărilor la două spitale importante, Victor Gomoiu şi Spitalul Foişor, care de altfel a şi fost finalizat, iar anul acesta ne dorim o continuare a proiectelor de modernizare a unităților medicale”, a mai spus Gabriela Firea.

Totodată, primarul general i-a asigurat pe managerii unităţilor medicale că Municipalitatea este deschisă oricăror propuneri menite să ducă la îmbunătăţirea sau rezolvarea unor eventuale probleme apărute pe parcurs în spitalele pe care le conduc.

Totodată, primarul general i-a asigurat pe managerii unităților medicale că Municipalitatea este deschisă oricăror propuneri menite să ducă la îmbunătățirea sau rezolvarea unor eventuale probleme apărute pe parcurs în spitalele pe care le conduc.


 

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Ionuț Cojocaru despre vacanța în Turcia. Traseu prin 8 orașe pentru pasionații de istorie și civilizația turcă

Ionuț Cojocaru, jurnalist și istoric specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, despre economia, cultura și istoria Turciei, schimbările pare le-a suferit turismul din Turcia și a împărtășește sfaturi pentru românii care vor să-și organizeze următoarea vacanță în Turcia.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.