vineri, mai 17, 2024

Turcia acuzată că ar susţine terorismul (de către forţele armate din estul Libiei)

Forţele armate din estul Libiei au acuzat duminică Turcia de susţinerea terorismului, informează Xinhua.

„Vom pedepsi Turcia şi toate firmele ei. Contractele lor în Libia nu mai sunt valabile”, a declarat Ahmad Al-Mismari, purtător de cuvânt al armatei.

„Turcia este sponsorul terorismului în ţara noastră încă dinaintea începerii războiului împotriva terorismului”.

Mismari a afirmat că „Turcia este sponsorul terorismului în ţara noastră încă dinaintea începerii războiului împotriva terorismului”. El a precizat că încă nu a fost desemnată o comisie a Camerei Reprezentanţilor care să ancheteze transportul de explozivi din Turcia în Libia la bordul unei nave, pentru Frăţia Musulmană şi al-Qaeda. Mismari a susţinut că nava respectivă, interceptată de garda de coastă a Greciei acum câteva zile, nu se îndrepta către portul libian Misurata, la 250 de kilometri est de Tripoli, aşa cum au susţinut autorităţile elene, ci către terorişti. După ce armata a salutat alegerile apropiate, Frăţia Musulmană s-a convins că va pierde, aşa că a recurs la arme şi explozivi pentru a crea haos, a mai spus oficialul libian.

le-double-jeu-de-la-turquie-1728x800_c

Ministerul de externe al Libiei şi reprezentantul ONU în această ţară, Ghassan Salame, au cerut duminică detalii despre nava capturată în Grecia.

Mismari a mai declarat, într-o conferinţă de presă, că Turcia şi Sudanul au format o reţea de informaţii, după vizita în această ţară şi în Tunisia a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

https://www.medi1.com/article/le-premier-ministre-libyen-accuse-la-turquie-d-armer-fajr-libya-116413


Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.