miercuri, mai 1, 2024

Instanța turcă cere 4 ani închisoare pentru renumita artistă Zuhal Olcay pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan

Renumita artistă de origine turcă, Zuhal Olcay, este pusă sub acuzare sub motiv că l-ar fi insultat pe  liderul partidului AKP și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Instanța turcă cere între1-4 ani închisoare.

Renumita artistă de teatru și film, Zuhal Olcay, a participat pe data de 5 August 2017 la un eveniment în care a cântat. Urmare a acestui lucru, pe numele ei a fost deschisă o investigație sub acuzare de insultare a președintelui Erdogan. Pe data de 7 August, Olcay a fost pârâtă telefonic la 155 Polis Imdat (Ajutor Poliția). După examinare  video-ului   acelei seri la Secția Direcției de Poliție Kadikoy (Istanbul) s-a constat că un  certificat a fost trimis la Procurorul General Anadolu. Investigarea a luat sfârșit.

La sfârșitul investigării codusă de Biroul de Investigarea a crimelor de Presă, s- a constat că în ținta cuvintelor cântecului interpretat de renumita artistă se afla Erdogan. De fapt  Zuhal Olcay este pusă sub acuzare că ar fi arătat publicului  degetul din mijloc. În declarațiile sale, Olcay a recunoscut că a cântat piesa ,,Boș vermişim dunyayi- Nu mai țin cont de lume” și că a folosit  expresia:,, Totul este gol, totul este minciună, într-o zi se va termina această viață. O să zici că ai visat.”

Olcay a refuzat acuzațiile care i-au fost aduse .

Sub acuzația de aluzie la  Erdogan în interpretarea unei melodii și insultarea acestuia prin arătarea către public a  degetului din mijloc,considerat ca fiind o aluzie  către președintele Erdogan, în  zilele următoare, Zuhal Olcay o să compară în fața judecătorilor.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.