duminică, aprilie 28, 2024

Cheia Oraşului Bucureşti acordată de Primarul General al Capitalei unor personalităţi de marcă

Academicienii Constantin Bălăceanu Stolnici și Răzvan Theodorescu, actrița Maia Morgenstern, soprana Felicia Filip, fostul jucător de tenis Ilie Năstase și medicul pediatru Dan Mircea Enescu au primit vineri „Cheia Orașului București” și câte o diplomă de excelență din partea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

                        Printre personalităţile premiate, actriţa Maia Morgenstern

„Este o zi deosebită. Întreaga țară este în sărbătoare, iar Capitala nu putea să facă excepție. Intrăm în anul Centenar și cu atât mai mult trebuie să ne gândim la eroii neamului nostru, la cei care s-au jertfit pentru o țară liberă, unită, independentă, suverană. La prânz, am omagiat jertfa soldaților români în Afganistan și Irak. Acum, la Muzeul Național de Artă, în sufrageria regală, cu personalități deosebite din cultură, artă, mediul academic, sport, și împreună cu orchestra simfonică a municipiului București, am deosebita onoare să înmânez cheia orașului București și diploma de excelență pentru întreaga activitate unui număr de șase personalități. Aceste personalități ne-au marcat practic existența ca români și ca bucureșteni. Sunt excelențe, sunt vârfuri în domeniile lor de activitate. Sunt convinsă că, în orice colț al lumii s-ar fi aflat, s-ar fi bucurat de o recunoaștere deosebită. Astăzi, de Ziua Națională, să le aducem omagiul nostru”, a declarat cu acest prilej Gabriela Firea.”Ca om de cultură, dar și ca boier al Bucureștilor — fiindcă neamul meu este în București de patru secole și a ctitorit aici biserici — vă mulțumesc că aveți grijă de Capitală și împingeți înainte puțintel spiritualitatea și cultura de care avem atâta nevoie”, i-a spus Bălăceanu Stolnici primarului general.

foto-5-620x413

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org