joi, mai 2, 2024

Germania și Franța: consiliu bilateral menit să favorizeze integrarea imigranților

Germania și Franța au activat marți un consiliu bilateral menit să favorizeze integrarea imigranților în cele două țări și să creeze un cadru de colaborare la acest capitol, transmite agenția EFE.

Gerard Collomb
,Țările noastre au experiențe, administrații și organizări statale diferite. Dar în pofida acestora suntem convinși că prin coordonare vom reuși să ne ajutăm’, a spus omologul său francez Gerard Collomb.

‘Obiectivul este să integrăm atât refugiații care au perspective de a se stabili în țările noastre cât și imigranții care se află de mult timp printre noi, dar care dintr-un motiv sau altul nu au reușit’ să se integreze, a explicat ministrul german de interne Thomas de Maiziere.

‘Țările noastre au experiențe, administrații și organizări statale diferite. Dar în pofida acestora suntem convinși că prin coordonare vom reuși să ne ajutăm’, a spus omologul său francez Gerard Collomb.

Dr. Thomas de Maizière
Ministrul Thomas de Maiziere a admis că Germania, care în pofida numărului mare al străinilor nu a recunoscut timp de decenii că este o țară de imigranți, acum se confruntă cu provocări majore odată cu sosirea a circa 1,3 milioane de solicitanți de azil în ultimii doi ani.

Ministrul Thomas de Maiziere a admis că Germania, care în pofida numărului mare al străinilor nu a recunoscut timp de decenii că este o țară de imigranți, acum se confruntă cu provocări majore odată cu sosirea a circa 1,3 milioane de solicitanți de azil în ultimii doi ani.

În prezent, circa un sfert din populația Germaniei are origini străine, fapt care a determinat guvernul de la Berlin că conceapă programe speciale de integrare.

‘Ne-am concentrat mult timp pe cursurile de limbă ca punte integratoare. Dar experiența arată că, oricât de importantă ar fi, (învățarea limbii) nu este totul și că ea nu este în sine o garanție a integrării’, a subliniat oficialul german. Integrarea pe piața muncii și ‘recunoașterea valorilor societății din care face parte’ sunt în egală măsură ‘fundamentale’ pentru încorporarea imigrantului în societate, a explicat Thomas de Maiziere.

El a făcut în acest sens referire la exemplul Franței, țară unde populația cu origini străine nu are nicio o problemă cu stăpânirea limbii franceze, însă acolo există în anumite medii un deficit de integrare, lucru recunoscut și de omologul său francez, care a confirmat că ‘fractura socială există și în societățile unde este asimilată limba franceză’.

Cei doi miniștri au prezidat marți prima sesiune de lucru a acestui consiliu, din care fac parte 24 de membri, câte 12 din partea fiecărei țări și printre care se numără experți și responsabili guvernamentali. Noul consiliu se va reuni în acest format de două ori pe an, întâlniri care vor coincide cu reuniunile bilaterale ale așa-numitei axe franco-germane.

 

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.