miercuri, mai 1, 2024

Aflat în Penitenciarul Silivri, ziaristul Fevzi Yazıcı: ,,Între mine și viață s-au ridicat ziduri groase”.

Renumita organizație de designeri, The Society for News Design (SND), a publicat pe pagina online scrisoarea trimisă a fostului director al departamentului Visual-Art  din cadrul ziarului Zaman,  Fevzi Yazıcı, care este arestat în Penitenciarul Silivri (Turcia)

Scrisoarea trimisă de Yazıcı către SND începe cu ,,Dragi Prieteni” și continuă cu următoarele: ,,Mă aflu în închisoare, din cauza unei acuzații referitor la o faptă pe care nu am comis-o şi nu aş fi avut nici o legătură. Mă forțez să găsesc expresiile corecte pentru a-mi exprima starea în care mă aflu.” Scrisoarea lui Fevzi Yazıcı:

,,Dragi Prieteni;

Mă adresez către voi dintr-o lume micșorată. Aici, zecile de lucruri pe care le aveam înainte, au ajuns să fie amintirile îndrăgite. Mă aflu în închisoare, din cauza unei acuzații referitor la o faptă pe care nu am comis-o și nu am avut nici o legătură cu ea. Mă forțez să găsesc expresiile corecte pentru a-mi exprima starea în care mă aflu.

Între viață și mine, s-au construit pereți groși. Întrucât nu mai pot să respir. Mi-e dor de familia mea, mi-e dor de băieții mei, de prietenii mei, mi-e dor să desenez, pe scurt, mi-e dor de viața pe care mi-au luat-o din mână…

Dar în toată această străduință, vă scriu cu liniștea nedescrisă pe care o am din cauza faptului că sunt nevinovat și-mi continui viața cu speranța de a vă revedea.

Țara mea trece printr-o perioadă grea dar știu că în cel mai scurt timp o să treacă și peste asta. Dar după aceste zile, țara mea și cei doi băieți se vor mândri cu mine.

SND, a avut un loc important în viața mea. Și sunt mândru că am muncit ca reprezentant al țarii mele. Să fiți siguri de un lucru, când o să-mi câștig libertatea, pentru design, pentru țara mea, pentru o lume mai frumoasă, voi munci mai mult.

Vă mulțumesc pentru toată solidaritatea și rugăciunile voastre. Cu speranța de a ne revedea…

FEVZI

Penitenciarul Silivri, nr 9, C4/24


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/10/28/imprisoned-turkish-media-designer-im-calling-you-from-a-shrunken-small-world/

Media crackdown in Turkey: an update

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.