joi, noiembrie 21, 2024

Dezbatere privind agricultura și potențialul acestui domeniu în economia României

Zona montană va beneficia de un sprijin financiar anual de 100 de milioane de euro, începând din 2018, în baza unui program dedicat, care se va derula pe o perioadă de 10 ani și pentru care se vor aloca de la bugetul național un miliard de euro, a anunțat, luni, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la o dezbatere pe teme agricole. „Dăm 100 de milioane (de euro — n. r.) pentru zona montană, de anul viitor. Este vorba de un program de un miliard de euro pentru 10 ani pentru zona montană din România, care înseamnă înnobilarea muntelui cu stâne, cu amenajări de pășuni și fânețe, cu unități de preluare și prelucrare.

urma-de-oi-la-munte_bÎn zona muntelui, nici înainte de 1989, cu toată forța de atunci pentru colectivizare, 1,15 milioane de hectare au rămas în zona necooperativizată, pentru că nu era posibil să realizezi unități din terenuri fragmentate într-o pantă sau un deal dintr-un vârf de munte. Va rămâne această situație întotdeauna și atunci trebuie să găsim o soluție de preluare și de prelucrare a producției, dar fermierul, producătorul agricol din zona respectivă să rămână acolo unde este, însă producția să fie preluată și prelucrată într-un regim pe care îl avem deja construit în țară, în zona muntelui, care reprezintă 29% din suprafața țării”, a precizat Daea.

Ministrul Agriculturii a participat, luni, la o dezbatere privind agricultura și potențialul acestui domeniu în economia României, unde a prezentat principalele programe demarate în 2017, producțiile agricole obținute până în prezent, stadiul absorbției fondurilor europene și proiectele pentru anii următori.

X, platforma cheie de informarea din Turcia, pierde clienți după alegerile din SUA. Acuzații de dezinformare

„Am dorit să informăm cititorii că nu vom mai posta de pe niciun cont editorial oficial al Guardian pe site-ul de socializare X”, se arată în anunţul publicaţiei britanice, care are mai mult de 80 de conturi pe X, cu aproximativ 27 de milioane de urmăritori.

Turcia, prinsă între Orient și Occident. În NATO, dar și parteneră în blocul BRICS, cu China și Rusia?

Turcia, membră NATO, a primit statutul de țară parteneră de către grupul de națiuni BRICS, din care face parte China și Rusia, conform presei turcești.