miercuri, mai 1, 2024

Concurs internațional de programare pentru studenți

Concursul ACM International Collegiate Programming Contest, organizat sub egida Association for Computing Machinery (ACM) din Statele Unite, se desfășoară anual, începând din 1977, în 4 etape (la nivel de universitate, național, regional și mondial). Universitățile din România participă la acest concurs începând din anul 1995.

La ediția SEERC din acest an au participat 87 de echipe, reprezentând 44 de universități din Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel, Republica Moldova, Muntenegru, FYR of Macedonia, România, Serbia, Turcia și Ucraina, calificate în urma concursurilor naționale.

Universitatea din București a fost reprezentată la faza regională a concursului internațional ACM-ICPC de 3 echipe, formate din studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Echipa clasată pe locul I a fost compusă din Andrei Popa (anul I), Alexandru Velea (anul II) și Lucian Bicsi (anul III), aceștia fiind coordonați de Mihai Calancea.Studenții Universității din București au obținut locul I la faza regională – 2017 Southeastern Europe Regional Contest (SEERC) – a celui mai prestigios concurs internațional de programare pentru studenți – ACM International Collegiate Programming Contest (ACM-ICPC) – desfășurat la sfârșitul lunii octombrie (21 octombrie 2017), la București și Vinnytsia.București, laureați la faza regională a celui mai prestigios concurs internațional de programare

Potrivit unui comunicat de presă al UB, cu această realizare studenții români au plasat România pe primul loc la nivel internațional în clasamentul regional al concursului ACM-ICPC, format din statele din Sud-Estul Europei. Ultima performanță regională a României a fost în anul 2004, când a ocupat primul loc în clasament.

Rezultatul obținut de studenții Universității din București a calificat România la faza mondială a concursului ACM-ICPC, care se va desfășura anul viitor, în perioada 15 — 20 aprilie 2018, la Beijing.

Cea mai bună clasare a unei echipe din România la faza mondială a concursului a fost obținută tot de o echipă a Universității din București, care a obținut locul 4 în anul 1999.

Echipa Universității din București a fost singura din concurs care a reușit să rezolve 10 probleme de programare. Locul 2 a fost ocupat de o echipă a Universității Naționale din Uzhgorod (Ucraina), cu 8 probleme rezolvate, iar locul 3 a fost ocupat de o echipă a Universității din Sofia (Bulgaria), cu 7 probleme rezolvate.

„Prin performanța obținută, echipa Universității din București a surclasat echipele altor 10 universități din țară, acestea fiind: Universitatea Politehnică din București, Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași, Academia Tehnică Militară, Universitatea Tehnică ‘Gheorghe Asachi’ din Iași, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea ‘Transilvania’ Brașov și Universitatea din Craiova”, afirmă sursa citată.

 

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.