marți, aprilie 30, 2024

Astra Film Festival de film documentar

Astra Film Festival este un festival de film documentar care are loc între 16 și 22 octombrie 2017. Documentarul va fi difuzat luni, de la ora 19,00, și ulterior aproape zilnic, pe durata festivalului.

„Momentele inedite din istoria orașului — cetate din Transilvania sunt portretizate în 26 de minute intense: asediile care au pus la încercare însăși existența orașului, epidemia de ciumă, decapitarea lui Johann Sachs von Harteneck în Piața Mare, fost primar al Sibiului, comite al sașilor și jude regal, dar și efectele iluminismului și ale reformelor Josefine din perioada habsburgică. Muzica originală a filmului este compusă de organista Bisericii Evanghelice din Sibiu, Brita Flach Leutert, și are la bază tema unui cântec, descoperit într-o partitură din secolul XIII într-o carte veche bisericească”, potrivit prezentării filmului. Un fragment din film poate fi vizionat pe youtube, la adresa https://youtu.be/PfhAA3ELqIo?t=2.

Filmul Sibiu 825, în regia lui Dumitru Budrală, are premiera la Sala Thalia, în cadrul Galei de deschidere a Festivalului Astra Film, potrivit informațiilor de pe site-ul evenimentului

http://www.astrafilm.ro/

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.